Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

02/02/2015 Proiect POSDRU: se lansează cursurile de formare profesională ale AJOFM Covasna și ale Fundației LAM

Proiectul strategic intitulat „Model integrat de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural în vederea ocupării forței de muncă în sectorul turistic”, lansat în luna aprilie de către Consiliul Județean Covasna și partenerii de proiect, are ca obiectiv asigurarea sustenabilității pe termen lung în zonele rurale din județele Covasna și Bihor, prin dezvoltarea resurselor umane din mediul rural în vederea facilitării accesului la ocupare în domeniul turistic.

În județul Covasna grupul țintă al proiectului include 485 de persoane din zonele rurale, aparținând categoriilor de persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistență, șomeri de lungă durată și șomeri tineri, dintre care 325 de persoane vor fi implicate în programe integrate conținând consiliere și orientare profesională, formare profesională și medierea muncii.

Pe parcursul lunii noiembrie și la începutul lunii decembrie Consiliul Județean Covasna a organizat două Târguri expo cu participarea a câte 55 de persoane din Zagon și Păpăuți, precum și câte un eveniment de caravană în Comandău, Ghelința, Sânzieni, Turia și Cătălina, unde un număr total de 92 de persoane au fost informați cu privire la oportunitățile și avantajele ocupării în sectorul turistic.

Pentru cei participanți la programele integrate, etapa următoare a proiectului va fi cea de consiliere și orientare profesională, de unde vor avea acces la cursurile de formare în domeniul turistic ale AJOFM Covasna și ale Fundației LAM.

Cu prilejul proiectului AJOFM Covasna va forma în total 225 de persoane în cadrul cursurilor de Bucătar, Ospătar (Chelner) și Limba engleză, în timp ce Fundația LAM va organiza câte două cursuri de Ghid de turism și Lucrător în gospodărie agroturistică pentru 100 de persoane din grupul țintă.

Atât AJOFM Covasna, cât și Fundația LAM vor lansa cursurile în luna februarie 2015. Toate cursurile organizate pe durata proiectului sunt gratuite, participanții vor primi o subvenție în cuantum de 240, 360, 720 sau de 1440 de lei, în funcție de numărul orelor de curs.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Anexă: Comunicat de presă