Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

OSPĂTAR (CHELNER)

Meseria de chelner presupune mai mult decât simpla servire a clienților. Prin personalitatea, pregătirea profesională și comportamentul lui chelnerul creează un impact decisiv asupra oaspeților: îi impresionează, determinându-i să revină, ori din contra, le ține departe chiar și în ciuda celei mai speciale oferte gastronomice. În aceste condiții pentru oricare restaurant un chelner bun este la fel de important ca și un bucătar excelent.

Cu câțiva ani după apariția primelor unități de catering, primul restaurant de lux a fost deschis în anul 1782 la Paris, nu este întâmplător că primele programe de formare pentru chelneri datează tot din cea de-a doua jumătate a secolului XVIII. Odată cu deschiderea primelor restaurante și extinderea obiceiului de a lua masa în afara căminului a devenit necesară și angajarea unor persoane pregătite, cunoscătoare ale artei servirii mesei.

Meseria de chelner este una dintre cele mai populare meserii și în zilele noastre. Dar pe lângă a fi populară, această meserie este și plină de responsabilități, din moment ce performanța chelnerului influențează în mod deosebit gradul de mulțumire a clienților, numărul celor care revin, și în cele din urmă competitivitatea restaurantului. Mai mult, meseria de chelner este și una căutată. Datorită creșterii numărului de turiști și a exigențelor din ce în ce mai sofisticate ale oaspeților chelnerul talentat și bine pregătit este la fel de valoros, cât este de rar.

Care sunt sarcinile unui chelner?

  • Pregătește masa în vederea servirii clienților, execută aranjamente și decorațiuni florale
  • Întâmpină clienții, le urează bun-venit, le conduce la masă
  • Oferă clienților lista de meniu, le informează cu privire la ofertă, face recomandări cu privire la formularea comenzii
  • Întocmește și transmite comanda, servește preparatele culinare și băuturile
  • Observă cu atenție cerințele clienților și le satisface
  • Întocmește nota de plată și încasează contravaloarea serviciilor oferite

Un chelner excelent…

  • are o apariție ireproșabilă;
  • dispune de abilități de comunicare excepționale;
  • știe să lucreze cu oameni;
  • are o memorie bună;
  • este cuviincios, tact și răbdător;
  • este prietenos, amabil și eficient;
  • știe să lucreze în echipă;
  • este rezistent la solicitare fizică;
  • are capacitatea de a gestiona atent banii și este fiabil.

Competențe vizate:

  • Comunicare şi numeraţie;
  • Comunicare într-o limbă străină (engleză);
  • Igiena şi securitatea muncii;
  • Munca în echipă;
  • Comportament profesional;
  • Etica ospitalităţii;
  • Psihologia Clientului;
  • Organizarea activităţilor unităţilor de alimentaţie şi turism;
  • Sisteme de servire: servirea preparatelor, servirea băuturilor;
  • Asocierea băuturilor cu preparatele culinare.

Durata cursului: 720 de ore (240 de ore teorie, 480 de ore practică)

Intensitate: Cursul se derulează într-un sistem programat de 6 ore teorie pe zi din totalul de 240 de ore, astfel ca după prima săptămână de teorie (30 de ore) se trece la intercalarea teoriei cu practica din unitățile selectate și contractate, astfel încât să se probeze cunoștiințele de teorie dobândite pe parcurs cu activitatea executivă în domeniu. Programarea activității de practică astfel ține seama de derularea părții de cunoștințe teoretice, finalizându-se în ultima lună, când rămâne doar practica în programul cursanților. Practica se desfășoară conform programării maxim 8 ore pe zi, putându-se organiza activități și fracționat și organizat în subgrupe pe cursanți.

Tipul cursului: curs de calificare, nivel 2

Calificarea obținută: Ospătar (Chelner), cod COR 5123.2.1, cu Certificat de calificare emis de Centrul Propriu de Formare a Adulților din Sfântu Gheorghe

Arie geografică: localități din mediul rural din județul Covasna

Locuri disponibile: 75

Furnizor de formare profesională: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna