Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

STRATEGII INTEGRATE

You are here: Home / ACTIVITĂȚI / STRATEGII INTEGRATE

Sustenabilitatea pe termen lung în zonele rurale este posibilă doar dacă inițiativele de dezvoltare urmăresc o concepție bine-gândită, așadar în cadrul proiectului vor fi elaborate strategii integrate pentru județele Covasna și Bihor, având la bază analize socio-economice ale mediului rural, analize ale stării actuale a antreprenoriatului și pieței forței de muncă rurale în domeniul turistic. Prin aceste strategii vor fi identificate oportunitățile de dezvoltare în vederea generării de noi locuri de muncă în mediul rural, și vor fi formulate recomandări privind domeniile prioritare ale turismului rural. Strategiile județene vor fi completate cu un studiu interregional având ca scop prezentarea de exemple de bune practici din domeniul turismului rural din cele două județe, respectiv identificarea oportunităților comune de dezvoltare și promovare a ocupării forței de muncă din mediul rural, precum și a antreprenoriatului rural.

Rezultatele procesului de planificare pot fi urmărite aici:

 • Conferință tematică la Sfântu Gheorghe

  În data de 20 noiembrie 2015 va avea loc la Sfântu Gheorghe conferința intemediară pentru prezentarea strategiilor integrate realizate pentru județele Covasna și Bihor. Locație: Restaurantul Șugaș din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna (www.sugaskert.ro) Data: 20.11.2015, vineri, de la 10:00 La eveniment sunt invitați: factori decizionali la nivel local și județean, reprezentanți ai comunităților rurale din județele Covasna și Bihor, actori relevanți din sectorul Citește mai mult…

 • Conferință tematică: dezvoltarea turismului rural și sprijinirea ocupării forței de muncă în sectorul turistic

  Fundația LAM și partenerii săi au plăcerea de a Vă invita la conferința tematică organizată în cadrul proiectului POSDRU/135/5.2/S/124779, cu titlul ”Model integrat de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural în vederea ocupării forței de muncă în sectorul turistic”.

 • Turismul de lux: un segment al turismului din județul Covasna, în creștere

  Ca parte a proiectului ”Model integrat de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural în vederea ocupării forței de muncă în sectorul turistic”, cofinanțat din Fondul Social European, experții instituției partenere, OTP Consulting România, au demarat o analiză a județului Covasna, și au elaborat o strategie integrată pentru valorificarea oportunităților de dezvoltare turistică a zonei.

 • Studiu interregional

  Studiul interregional de dezvoltare a turismului rural în județele Bihor și Covasna, ca parte a proiectului multi-regional întitulat „Model integrat de Dezvoltare a resurselor umane din mediul rural, în vederea ocupării forței de muncă și a creării de noi afaceri în sectorul turistic”, derulat de către AJOFM Covasna, Consiliul Județean Covasna, Fundația LAM, OTP Consulting, Asociația APPAR și Comuna Diosig–județul Bihor, este Citește mai mult…

 • Turismul în județul Bihor – analiză SWOT – infografic
 • Tipuri de turiști în Bihor – infografic Pentru detalii descărcați Studiul interregional de dezvoltare a turismului rural și stimularea ocupării forței de muncă în județele Bihor și Covasna!
 • Am finalizat strategiile integrate pentru județele Covasna și Bihor

  Echipa experților implicați în realizarea activității de planificare strategică a finalizat cele două strategii integrate. Cele două strategii au ca scop analiza socio-economică a mediului rural, a stării actuale a antreprenoriatului și al pieței fortei de muncă rurale în domeniul turistic, identificarea oportunităților de dezvoltare în vederea generării de noi locuri de muncă în mediul rural și formularea de recomandări privind domeniile Citește mai mult…