Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

CUVÂNT ÎNAINTE

You are here: Home / DESPRE PROIECT / CUVÂNT ÎNAINTE

Proiectul nostru este o inițiativă care, printr-o serie de activități de formare profesională, informare și consiliere profesională, mediere și asistență în inițierea unei activități independente, are ca scop sprijinirea ocupării forței de muncă din mediul rural al județelor Covasna și Bihor, precum și dezvoltarea turismului, un sector de importanță prioritară pentru ambele județe.

Turismul este, în mod incontestabil, un sector cheie pentru dezvoltarea economiei locale, dar atracțiile turistice în sine nu sunt suficiente pentru a atinge o dezvoltare durabilă a turismului. Peisajele naturale, moștenirea construită bogată, gastronomia, obiceiurile populare și tradițiile religioase nu sunt de ajuns pentru a transforma o regiune într-o destinație turistică de referință.

Acest obiectiv poate fi atins doar prin implicarea unor specialiști bine pregătiți, care lucrează cu profesionalism și cu devotament pentru a oferi vizitatorilor experiențe memorabile, precum și pentru a transforma serviciile turistice și de ospitalitate în activități centrate pe om și profitabile pe termen lung.

În cadrul acestui proiect ne propunem să sprijinim în căutarea drumului către succes pe piața muncii persoanele din mediul rural care aparțin categoriilor de persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri de lungă durată, șomeri tineri și persoane ocupate în agricultura de subzistență. În urma analizei tendințelor de dezvoltare și a cerințelor de pe piața muncii am ajuns la concluzia că sectorul turistic are în continuare un potențial semnificativ de integrare a forței de muncă, oferind o varietate largă de oportunități de carieră.

În alegerea unei cariere și în căutarea unui loc de muncă vă sprijinim prin informare, consiliere și formare profesională. Prin campania de informare și conștientizare privind oportunitățile de ocupare în domenii non-agricole, prin serviciile de informare și consiliere profesională accesibile în cadrul proiectului, dar și prin intermediul acestei pagini web dorim să vă prezentăm ocupații căutate din domeniul turismului și ospitalității, să vă arătăm că agricultura nu este o ocupație fără alternative pentru cei din mediul rural, și dacă se practică împreună cu alte activități, poate reprezenta mai mult decât simpla subzistență.

Cu speranța că acordați o șansă inițiativei noastre de a vă sprijini, vă dorim mult succes pe piața muncii!