Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Ana are 45 de ani. Abia a împlinit 18 ani când s-a angajat ca și croitoreasă în fabrica de confecții din orășelul apropiat.

Deși dificil la început, acest loc de muncă i-a asigurat o viață decentă, și a determinat-o să reîntoarcă la serviciu și după nașterea copiilor săi. Însă în ultimii ani comenzile anulate în șir au afectat negativ situația economică a fabricii, și una dintre valurile de concedieri colective nu a cruțat-o nici pe ea. Așa s-a întâmplat că Ana a devenit șomeră. Gândindu-se la soarta ei, la toate problemele cu care se confruntă ca mamă șomeră, și la scenariile posibile pentru schimbarea acestei situații, de repetate ori i s-a ivit ideea că fabrica de confecții o fi fost mai mult o soluție forțată și că poate ar merita să învețe o meserie nouă. Una căutată pe piața muncii, dar și în echilibru cu personalitatea ei. O meserie ce într-adevăr i-ar fi pe plac. În astfel de momente contemplative Ana își amintește cu drag de bunica ei, o gospodină de invidiat, a cărei caiet de rețete se află uitat undeva prin sertare…

Înapoi