Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Dan lucrează ca muncitor necalificat la o firmă de construcții. Are un salariu minim și condiții de muncă aproape inumane, cu treziri în zori, suprasolicitare fizică, ore suplimentare nenumărate.

Părinții, care au lucrat ca muncitori în orașul din apropiere, ar fi vrut ca fiul lor să aleagă o ocupație intelectuală, dar Dan abia și-a terminat studiile medii, fără cea mai mică pretenție de a urma și o facultate. Slujba sa actuală este una temporară, odată cu finalizarea lucrărilor curente Dan ar putea rămâne din nou fără loc de muncă. Așadar își caută un angajator mai stabil din timp. Analizând oferta de locuri de muncă accesibile îi vine să se angajeze în industria ospitalieră, însă fără o calificare în acest domeniu n-ar avea șanse. Dacă nu ar costa atât de mult, Dan de mult ar fi urmat un curs autorizat de formare profesională pentru ocupația de chelner…

Înapoi