Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Este accesibilă broșura noastră cu antreprenorii de succes!

Conform Eurobarometrului Antreprenoriat 2012 în România 48% dintre cei intervievaţi au mărturisit că avantejează ocuparea pe cont propriu faţă de statutul de angajat. Mai mult, proporția celor cu intenția de a deveni antreprenori a fost de 58% faţă de media UE de 32%. În schimb, realităţile de anul trecut conturează o altă imagine, evidențiind diferența considerabilă între România și media europeană în ceea ce privește numărul de IMM-uri la mia de locuitori, respectiv 23 față de 41.

Identificând cauzele acestei situații contradictorii am ajuns la concluzia că, în afară de lipsa de capital, există şi alte obstacole, presupuse sau reale, care stau în calea inițierii de noi afaceri.

„Deși mi-ar plăcea, nu am curaj să devin întreprinzător… mediul economic nu prea favorizează afacerile nou înfiinţate…”

„Aș vrea să fiu antreprenor, dar nu am abilitățile necesare pentru a începe o afacere.”

„Aș vrea să am o afacere de succes, dar nu am nicio idee…”

„Mă gândesc de mult să-mi deschid o cafenea, dar o afacere proprie consumă mult timp și energie… Ce aș face cu copii și cu sarcinile de menaj?!”

„Mi-e teamă de eșec…”

„O întreprindere presupune o grămadă de sarcini administrative, și să nu mai vorbim de toate taxele și impozitele aferente…” – sunt doar o parte dintre pretextele pe care le auzim.

Însă a deveni antreprenor este în primul rând o chestiune de decizie personală. Antreprenoriatul începe chiar acolo, unde se naște decizia de a schimba ceva, dorința de a învăţa ceva nou, intenția de a cunoaşte ceea ce ne este necunoscut în prezent. Scopul acestei publicaţii este acela de a vă oferi o privire de ansamblu asupra realităţilor din viaţa antreprenorilor, de a vă arăta că antreprenoriatul nu este un vis de neîndeplinit.

Persoanele prezentate în paginile care urmează sunt antreprenori. Sunt visători care și-au realizat ideea de afaceri în turism, care şi-au îndeplinit un vis, și continuă să-l îndeplinească în fiecare zi. Sunt oameni, care se remarcă prin curajul de a-şi lua soarta în propriile mâini, și prin faptul că au fost și sunt dispuși să plătească preţul succesului. Sunt persoane care au reușit în afaceri prin faptul că au avut încredere de sine, au avut curajul de a face faţă propriilor temeri și de a le înfrânge.

Sunt antreprenori de succes, modele de urmat de către cei care doresc să devină și ei înșiși antreprenori.

Click pe copertă pentru a descărca broșura!

antreprenori de succes