Header6
logoA
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

18/08/2014 Trece caravana pentru promovarea în Bihor a ocupării persoanelor din mediul rural în sectorul turistic

În data de 12 august caravana de promovare în județul Bihor a ocupării persoanelor din mediul rural în sectorul turistic a ajuns la o nouă stațiune.

Evenimentul din Otomani organizat în cadrul proiectului Model integrat de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural în vederea ocupării forței de muncă în sectorul turistic s-a derulat cu participarea a 20 de persoane, dintre care 11 noi incluse în grupul țintă și 9 care s-au alăturat proiectului încă în cadrul târgului expo din Diosig, și care au beneficiat de această dată de servicii de informare și consiliere profesională.

József Gönczi, coordonatorul proiectului în județul Bihor a explicat participanților că membrii grupului țintă, printre care persoanele din mediul rural în căutarea unui loc de muncă, șomerii tineri, șomerii de lungă durată și persoanele ocupate în agricultura de subzistență vor avea oportunitatea de a participa în cadrul proiectului la cursuri de formare profesională și de dezvoltare a competențelor antreprenoriale.

Participanții în programul integrat beneficiază, într-o primă etapă, de servicii de informare și consiliere profesională, urmând să participe la un curs de formare profesională în domeniul turismului – curs de ghid de turism sau curs de lucrător în gospodărie agroturistică – precum și la un curs de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. Ca ultim element al pachetului de servicii oferite participanții beneficiază și de servicii personalizate pentru inițierea unei afaceri proprii, astfel devin parte a unui proces la sfârșitul căruia vor fi pregătiți să lanseze și să gestioneze o afacere proprie în domeniul turismului. În urma finalizării cu success a cursurilor, participanții vor primi certificate recunoscute la nivel național, precum și câte o subvenție de 360 de lei, respectiv de 720 de lei, în funcție de durata cursului de formare profesională urmat.

a precizat Gönczi.

Următoarea stațiune a caravanei va fi Beiuș, unde noi persoane eligibile se vor alătura grupului țintă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Anexă: Comunicat de presă